CARE GUIDE

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel! Daarom hopen we dat jij nog lang van je aankoop zult genieten. Hieronder vind je tips & tricks om ervoor te zorgen dat jouw sieraad zo lang mogelijk mee gaat.

Inklapbare content

Algemene info

Ondanks dat al onze sieraden gemaakt zijn van solid goud, blijven ze gevoelig voor invloeden van buitenaf. Je zult onze sieraden altijd shiny thuis ontvangen, maar naar verloop van tijd kan het goud en kunnen de stenen wat dof worden. Hieronder vind je een aantal tips en tricks om je sieraden het langst mooi te houden, zodat ze nog generaties mee kunnen! Daarnaast raden we aan om je sieraad eens in het half jaar te laten checken en schoonmaken door een goudsmid of juwelier. Zij zullen direct bekijken of de setting/stenen nog goed op zijn plek zitten.

Let op! We zorgen ervoor dat alles gecheckt en in orde is zodra het sieraad bij jou aankomt. Buiten de garantietermijn bieden wij voor defecten zoals een verloren steen of ketting geen oplossing/tegemoetkoming/reparaties aan. Houd hier rekening mee bij je aankoop en houd zelf de staat van je sieraden goed in de gaten!

Zelf je sieraden reinigen

Een lauw warm sopje met een beetje afwasmiddel of groene zeep doet al wonderen! Laat je sieraden er even in weken en maak ze dan voorzichtig schoon met een doekje of een tandenborstel. Tip! Ons schoonmaakdoekje is hier uitermate geschikt voor. Bestel deze hier
Let op! Turquoise en opaal houden niet van water. Mochten ze daarmee toch een keer in aanraking komen, droog ze dan zo snel mogelijk met een zachte doek.  

 • No perfume please

  Vermijd direct contact met parfum, shampoo, bodylotion, make-up of andere chemicaliën. Toch een keer vergeten? Spoel ze even schoon met warm water of gebruik ons schoonmaakdoekje.

 • Nighty night

  Het is beter om je sieraden af te doen tijdens het slapen. Bewegen in je slaap kan schade veroorzaken, of je kunt je sieraden verliezen. Dan sta je toch gek te kijken als je ’s ochtends wakker wordt…

 • Don't sweat it

  Draag je sieraden niet tijdens het sporten! Je kunt ze verliezen of beschadigen en goud houdt niet van zweet. Opbergen dus! 

 • They love it dry

  Solid goud zal niet verkleuren, dus je kunt je sieraden prima dragen tijdens het douchen of afwassen. Houd er wel rekening mee dat geen enkel metaal fan is van water, laat staan de invloed van zeep of afwasmiddel. Je sieraden af doen zal de levensduur verlengen. 

 • Keep 'em cool & dry

  Bewaar je sieraden op een donkere en zachte plek. Voorkom dat je sieraden in contact komen met direct zonlicht. Zoals hierboven gezegd, kunnen bepaalde edelstenen verkleuren. Tip! Onze sieradendoosjes zijn uitermate geschikt om je sieraden in te bewaren. Je bestelt ze hier. 

 • Ultrasonic

  Laat je sieraden halfjaarlijks checken door een goudsmid of juwelier. Zij kunnen o.a. de setting en edelstenen nalopen en laten je sieraad weer shinen alsof ‘ie nieuw is. 

1 van 6