Size guide

Weet je je ringmaat niet of heb je vragen over resizing? Vind hieronder alle informatie!

Inklapbare content

Ik weet mijn ringmaat niet

Je kunt je ringmaat op een aantal manieren bepalen. Hieronder vind je onze tips:

- De meest accurate manier om je maat te bepalen, is om een juwelier in de buurt te raadplegen. Zij hebben een dummy ring in elke maat beschikbaar, zodat je direct kunt voelen wat het best zit.

- Geen tijd of zin om de deur uit te gaan? Bestel onze betaalbare ringsizer hier! De sizer meet de omtrek in mm (zie de maattabel hieronder om het om te rekenen naar EU size) en je kunt ‘m eindeloos gebruiken.

- Heb je al een ring die goed past? Leg de ring langs een liniaal en meet de diameter op. De diameter staat gelijk aan de maten die wij toepassen.
Let op! Deze manier van meten is niet het meest accuraat.

- Heb je nog geen ring die goed past? Knip dan een stukje touw af en wikkel deze strak om je vinger. Zorg er wel voor dat je het touwtje nog gemakkelijk af kan. Markeer de plek waar het touwtje samenkomt en meet de afstand met een liniaal (mm). Dit geeft je de omtrek van je vinger weer. In onze maattabel hieronder kun je de omtrek omrekenen naar de EU maat (de maat die wij hanteren).
Let op! Deze manier van meten is het minst accuraat.

tip! De ringmaten die wij hanteren maken stapjes van millimeters. Heb je bijvoorbeeld ringmaat 16? Dan zal je een ring met maat 15.8 of maat 16.2 ook passen.

Ik weet mijn ringmaat wel, maar de maat is onjuist

Heb je de ring van je dromen gezien maar is het net niet jouw maat? De meeste ringen kunnen gemakkelijk geresized worden. Let op! Het resizen dien je zelf te laten doen bij een juwelier of goudsmid bij je in de buurt. Stuur ons een berichtje via Instagram of een mail naar hello@gloryvintage.nl, dan kunnen we je adviseren over de mogelijkheden.
Let op! Dit betreft slechts een advies, geen garantie. Wij zijn niet verantwoordelijk wanneer er iets mis gaat met een resizing. Tevens kunnen items na resizing niet meer retour. Je kunt de bedenktermijn van 14 dagen gebruiken om je bij een juwelier of goudsmid bij je in de buurt te laten informeren over de werkelijke mogelijkheden.

tip! De ringmaten die wij hanteren maken stapjes van millimeters. Heb je bijvoorbeeld ringmaat 16? Dan zal je een ring met maat 15.8 of maat 16.2 ook passen.

De maten bij glory zijn weergegeven in Europese maat. Gebruik deze maattabel om bijvoorbeeld jouw maat op de ringsizer (circumference) om te rekenen naar de Europese maat.